Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

06.09.2016. - Недимовић и Чепурин: Производњу планирати у складу са потребама тржишта

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић одржаo је данас билатерални састанак са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Њ.Е. Александром Чепурином.


Амбасадор Чепурин истакао је да је пољопривреда Републике Србије препозната као веома значајна област за сарадњу са Руском Федерацијом. Током разговора размењена су искуства о досадашњој билатералној сарадњи у области пољопривреде и заједнички је констатовано да је важно пронаћи механизме за развој сарадње у овој области. Министар Недимовић посебно је нагласио важност сагледавања потреба руског тржишта за српским пољопривредним производима ради средњорочног и дугорочног пласирања роба.


Такође, истакнута је важност одржавања наредног заседања Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу између Републике Србије и Руске Федерације у оквиру кога ће Радна група за пољопривреду размотрити нове могућности и потенцијале за унапређење сарадње у области пољопривреде између две земље. Повећање извоза пољопривредно-прехрамбених производа на тржиште Руске Федерације је од великог значаја за опоравак, боље коришћење потенцијала и раст српске привреде.

 

NazadSve vesti


17617063