Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

02.02.2016. - Министар Богосављевић Бошковић: неопходан обимнији развој пољопривреде у власотиначком крају и останак младих на селу

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић посетила је данас Власотинце и разговарала са представницима локалне самоуправе и пољопривредницима.

 

На састанку је, између осталог, договорено да се уз помоћ Министарства пољопривреде и заштите животне трајно реши водоснабдевање села Стајковац.

 

„Договорена је чвршћа сарадња Министарства пољопривреде и заштите животне средине и локалне самоуправе у циљу побољшања квалитета пољопривредне производње у погледу количине, квантитета и континуитета“, истакла је министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић.

 

„Обим производње у воћарству, повртарству и сточарству мора да се увећа конкретним пројектима, површине морају да се повећају и да се искористе природни потенцијали: квалитетно земљиште, добра клима, традиција и вредни пољопривредници који добро познају пољопривредну производњу“ навела је министар Богосављевић Бошковић.

 

Као један од најзначајнијих задатака, како Министарства пољопривреде и заштите животне средине, тако и локалне самоуправе, је по речима министра Богосављевић Бошковић, мотивисање младих људи да остану на селу који би, уз коришћење европских и националних фондова могли значајно да унапреде своју производњу а тиме и себи створе боље услове за живот.

 

У разговору са пољопривредницима министар Богосављевић Бошковић је подвукла да су за производњу поврћа и воћа значајни и прерађивачки капацитети и хладњаче које би значајно побољшале квалитет њихових производа који би могли да буду конкуретни и препознатљиви квалитетом и на тај начин освојили европско и тржиште Руске федерације.

 

Министар Богосављевић Бошковић је са сарадницима обишла и пластеничку производњу засада поврћа породице Настић у селу Стајковац.

 

NazadSve vesti


17617124