Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

21.01.2016. - Министар Богосављевић Бошковић: Сви захтеви који су пристигли у 2015. години биће исплаћени

„Важно је да се пољопривредници удружују, посебно је важно да се мали пољопривредници удружују. На тај начин имају јефтиније инпуте и репроматеријал, а мањим трошковима производње постижу већи економски ефекат и већу конкурентност на тржишту. Такође је врло важно да кроз овакав начин повезивања обезбеђују сигуран пласман за своје производе“, изјавила је данас министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић након обиласка земљорадничке задруге „Задругар“ из Бача.

 

„Удруживање ће бити приоритет и у наредном периоду, обзиром да су пољопривредни произвођачи у Србији економски недовољно јаки да би сами наступали на тржишту које постаје све захтевније и изазовније“, рекла је министар и навела пословање задруге „Задругар“ као пример добре организације, која има укупно 107 задругара и окупља 400 коопераната.

 

Током посете општини Бач, министар Богосављевић Бошковић данас је разговарала са председником те општине, Драганом Сташевићем и његовим сарадницима о више тема из области пољопривреде. „Разговарали смо о резултатима у пољопривреди у прошлој години, предстојећој сетви, законима који су припремљени, усвојени и који су сада у фази примене, о будућој сарадњи, као и о субвенцијама у пољопривреди“, казала је министар и изразила задовољство што је чула спремност локалне самоуправе да и даље помажу пољопривредницима.

 

„Ова општина је богата пољопривредним земљиштем. Има око 25.000 хектара пољопривредних површина, око 7000 хектара је државно пољопривредно земљиште и представници локалне самоуправе су исказали спремност да се ово земљиште и у будуће, у знатно већој мери, користи у пољопривредне сврхе за повећање производње“, рекла је министар, објаснивши да се на тај начин повећавају приходи буџета и опшине, али и републичког и покрајинског буџета, с обзиром да се та средства касније враћају ка пољопривредницима.

 

Одговарајући на питања новинара, министар је нагласила да ће сви захтеви који су пристигли у 2015. години бити исплаћени.

 

„Влада Републике Србије је определила додатна средства, око 10 милијарди динара. Та средства ће бити исплаћена у три исплате према редоследу подношења захтева. Прва исплата биће 29. јануара, друга 26. фебруара и трећа 25. марта“, прецизирала је министар Богосављевић Бошковић.

 

Министар Богосављевић Бошковић обишла је данас и пољопривредно газдинство Златка Вуковића који се успешно бави ратарском и сточарском производњом.

NazadSve vesti


17310235