Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

13.11.2015. - Заштитом имена порекла до повећања извоза и прихода произвођача

“Влада Репулике Србије и Министарство пољопривреде и заштите животне средине ће се потрудити да се предузму конкретне активности како би се максимално искористили ресурси којима сјеничка област располаже. Ова област има све што је потребно за успешно бављење пољопривредом, првенствено сточарством, односно узгојем говеда и оваца. Вредни људи, природно окружење и традиција гарантују успех у овим областима“, рекла је данас у селу Долићи код Сјенице, министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић.

Министар Богосављевић Бошковић је разговарајући са пољопривредницима овог краја о актуелним темама у области пољопривреде: сточарству, субвенцијама, кредитирању и водоснабдевању, истакла да су велике могућности у производњи и извозу меса, млека и млечних производа.

Она је истакла да на подручју Сјенице постоје и 3 пољопривреднa и прехрамбенa производа која су регистрована именом порекла:  Сјенички овчији сир,  Сјенички крављи сир и Сјеничка јагњетина.

„Циљ Министарства у овој области је подизање обима производње оваквих производа који припaдajу прoизвoдимa вишe цeнoвнe кaтeгoриje и пoвeћaње прихoда прoизвoђaчa кojи их прoизвoдe. Производи са ознаком имена порекла могу значајно да помогну развој руралног туризма и  значајно повећају укупни обим извоза“, закључила је министар Богосављевић Бошковић.

Поред фарме „АЛК-МБ Пештер“ у селу Долићи,  министар Богосављевић Бошковић је посетила и новоосновану фaрму пилићa у Кaрajукићa Бунaримa.

NazadSve vesti


17617036