Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

08.10.2015. - Промена Правилника у циљу заштите малих призвођача млека

„Произвођачи млека, посебно мали са једном до девет крава, који чине 97% фарми у Србији  су посебно погођени трговинским спором између ЕУ и Руске Федерације. У циљу заштите примарних произвођача, Министарство и Влада Републике Србије су увели прелевмане на увоз млека и млечних  производа и интервенисали откупом  тржишних вишкова  млека“, изјавила је данас министар пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић, приликом обиласка пољопривредног газдинства у Шајкашу.

Министар је истакла да је Влада формирала Радну групу, како би се додатно заштитили произвођачи и додала да Радну групу чине стручњаци из области безбедности хране, јавног здравља и ресорних институција.

„На основу стручног мишљења водећих институција у области здравља и безбедности хране, у првом реду Института за јавно здравље др Милан Јовановић Батут, радна група је предложила да дозвољени ниво афлатоксина М1  буде 0,25 микрограма“, нагласила је Богосављевић Бошковић.

Министар је рекла да је нови ниво је два пута ригорознији од међународно признатог стандарда од 0,5 микрограма који важи у 3/4 света и земљама попут САД, Кине, Русије, већине земаља Латинске Америке и Азије.

Министарство пољопривреде и заштите животне средине и стручна радна група интензивно прати поштовање стандарда безбедности хране сталним надгледањем и контролом производа на тржишту.

NazadSve vesti


17381392