Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

05.10.2015. - Завршена санација речног корита у вредности од 3 милиона евра

„Хитне санационе радове започели смо већ у јулу, уз велику помоћ донатора. Радови у Ваљеву су због обима захтевали већа финансијска средства и морали су бити извршени у кратком року. У том смислу донација Јапана има велики значај – средства су обезбеђена у веома кратком року, не само за радове у Ваљеву, већ и за санационе радове на објектима у Осечини, Чачку, Горњем Милановцу, Лозници, Крупњу у укупној вредности од 3 милиона eвра, које су означене као критучне”, рекла је министар пољопривреде и заштите животне средине, Снежана Бошковић Богосављевић приликом обиласка завршених радове на санацији дела корита реке Колубаре чију реконструкцију је финансирала Влада Јапана. 

Министар је истакла су радови завршени квалитетно и успешно у договореном року, у укупној дужини санираних деоница око 1,1 км, а да је вредност радова је 114 милиона динара.

Припремили смо техничку и тендерску документацију за хитне радове на ове локације, како би се она ревитализовале и санирале“, рекла је Богосављевић Бошковић.

 

Амбасадор Јапана Њ.Е. Јуићи Такахара изразио је захвалност Министарству на успешној сарадњи у пуном обиму и непрекидном труду на овом пројекту, и додао да је Влада Јапана издвојила средства у укупној вредности од 5 милиона евра за помоћ Србији након поплава.

Радове су са министром и амбасадором Јапана обишли и директор Канцеларије Владе Републике Србије за помоћ и обнову поплављених подручја, Марко Благојевић, директор Србијавода Горан Пузовић и градоначелник Ваљева, Станком Терзићем Пројекти су реализовани у сарадњи са Канцеларијом за помоћ и обнову поплављених подручја, а под стручним надзором ЈП ‘’Србијаводе’’.

NazadSve vesti


17310282