Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

14.09.2015. - Центри за вештачко осемењавање од стратешког интереса

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић посетила је данас општину Велика Плана где је разговарала са представницима локалне самоуправе о питањима која се тичу унапређења пољопривреде и животне средине.

Отварајући смотру приплодних бикова Сточарско ветеринарског центра за репродукцију и вештачко осемењавање „Велика Плана“ министар Богосављевић Бошковић је подвукла да је један од важних циљева да  се у наредном периоду повећа бројно стање и квалитет наших грла домаћих животиња.

 

„Једна од могућности је и добар рад центара за осемењавање који су од стратешког интереса за сточарску производњу и пољопривреду. Ти центри су давали добре резултате а и у наредном периоду треба рачунати на ту методу. То доноси сигурније повећање сточног фонда али и побољшање расног састава и продуктивности домаћих животиња.

Са озбиљним и организованим радом можемо доћи до веће количине производа и добити  сигурнију базу за пласман на инострана тржишта.“ рекла је министар Богосављевић Бошковић и додала да је пољопривреда велика развојна шанса Србије која је  успела да се очува у тешким годинама и има велике потенцијале а постоји велико разумевање Владе РС и самог премијера Александра Вучића који ће у наредним месецима помоћи да пољопривреда добије оно место које заслужује.

 

На предлог Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Влада РС је усвојила дугогодишњи Програм за спровођење селекцијских мера у сточарству за период од 2015-2019. године.  На основу тога Министарство уредбама утврђује годишње програме за спровођење одгајивачких програма и  одређује финансијска средства којима се те мере подржавају.

„У овој години средства нису велика због мера штедње али се надамо ћемо у наредној години већим средствима подржати овакве центре.“ казала је министар Богосављевић Бошковић.

NazadSve vesti


17617116