Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

02.09.2015. - Завршна конференција Твининг пројекта „Успостављање система за мониторинг, извештавање и верификацију неопходног за успешну имплементацију система трговине емисијама ЕУ“

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић говориће, 03. септембра 2015. године, у 10:00 часова, на завршној конференцији Твининг пројекта „Успостављање система за мониторинг, извештавање и верификацију неопходног за успешну имплементацију система трговине емисијама ЕУ“, које се одржава у хотелу Метропол (сала хотела Метропол, Булевар краља Александра 69).

Поред министра Богосављевић Бошковић поздравне говоре на конференцији имаће и високи званичници ЕУ, Оскар Бенедикт, заменик шефа Делегације ЕУ, Њ.Е. Кристин Моро, амбасадор Републике Француске, као и представници амбасада Аустрије и Немачке.

Сниматељима и фотографима омогућено је снимање уводног обраћања, након чега су планиране изјаве за медије у 11:00 часова.

Република Србија је, уз подршку двогодишњег твининг пројекта припремила нацрт закона о мониторингу, извештавању и верификацији гасова са ефектом стаклене баште из индустријских и енергетских постројења, који треба да ступи на снагу од 2016. године. Пројекат је финансирала Европска унија са милион евра. Као земља кандидат за чланство у Европској унији и потписник Оквирне конвенције УН о промени климе и Кјото Протокола, Србија је преузела обавезу доприноса смању емисија гасова са ефектом стаклене баште на глобалном нивоу.

NazadSve vesti


17381701