Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

09.07.2015. - МИНИСТАР БОГОСАВЉЕВИЋ БОШКОВИЋ: НАСТАВАК УСПЕШНЕ САРАДЊЕ СРБИЈЕ И ХОЛАНДИЈЕ

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић примила је 08. јула 2015. године, у Београду, у опроштајну посету амбасадора Краљевине Холандије у Србији Лорана Луиса Стоквиса.

Министар проф. др Богосављевић Бошковић оценила је досадашњу сарадњу две земље као изузетно успешну, посебно у области развоја и успостављања произвођачких организација на чијем се законском оквиру увелико ради. Стручњаци за организацију тржишта из Холандије ће наставити сарадњу са нашим стручним службама, како би концепт произвођачких организација, по којима је Холандија позната, у што краћем року почео да функционише и у Србији.

Министар проф. др Богосављевић Бошковић је прихватила позив амбасадора Стоквиса да, у октобру ове године, у Чачку, отвори стручни семинар о производњи кромпира, а у новембру, стручни скуп о пољопривредним стручним службама, а који се организују у сарадњи са амбасадом Краљевине Холандије.

Амбасадор Краљевине Холандије Лоран Луис Стоквис је сарадњу Министарства пољопривреде и заштите животне средине и амбасаде Краљевине Холандије такође оценио као изузетно успешну и том приликом понудио даљу помоћ, посебно у изради акционог плана за преговарачка поглавља 11, 12 и 13.

Амбасадор Стоквис је истакао и да се број холандских предузећа која послују у Србији повећао и да их је тренутно 15. Највећи део њих послује у области пољопривреде, и то у производњи семенског и садног материјала, опреме за прераду меса, воћа, стакленика и механизације.

NazadSve vesti


17617007