Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

01.07.2015. - Министар Богосављевић Бошковић: Велико интересовање Афричке уније за српску технологију и знање у пољопривреди

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић разговарала је 29. јуна 2015. године, са председавајућом Комисије Афричке уније Нкосазаном Дламини-Зумом о унапређењу сарадње у области пољопривреде.

Министар Богосављевић Бошковић изразила је овом приликом задовољство због посете делегације Афричке уније нашој земљи као и потписаног Меморандума о сарадњи у економској области који отвара врата тешњој и бољој сарадњи у области пољопривреде.

„Са Њ.Е. госпођом Зумом разговарала сам о могућностима за унапређење сарадње. Они у Србији виде велике могућности за трансфер и технологија и знања, као и размену искустава“, рекла је министар и додала да очекује у наредном периоду дефинисање конкретних пројеката.

 

Њ. Е. Зума је овом приликом исказала захвалност на традиционалном гостопримству, и истакла да је Африка имала сјајне односе истинског пријатељства и солидарности са Југославијом, али и са Србијом, која је наследница СФРЈ.

Она је истакла да су посебно заинтересовани за сарадњу у области пољопривреде која представља највећи потенцијал Афричког континента и где се пољопривредом највише баве жене. Зума је нагласила да постоји могућност унапређења афричке производње кроз обострану размену искустава, модернизацију производње и научно истраживачки рад.

Афричка унија (АУ) је међународна организација чије су чланице 54 афричке државе, односно све афричке државе осим Краљевине Марока. Основана је 9. јула 2002. године, као наследник Организације Афричког јединства (ОАЈ). Најзначајније одлуке везане за АУ доноси Скупштина Афричке уније. Састанак шефова држава и влада земаља чланица одржава се два пута годишње. Такође, АУ има и своју комисију, чије се седиште налази у Адис Абеби, главном граду Етиопије.

 

NazadSve vesti


17381516