Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

26.06.2015. - Централна прослава Дана Дунава

Министарство пољопривреде и заштите животне средине – Републичка дирекција за воде, као и претходних година, и ове године организује манифестацију Дан Дунава у партнерству са Соса Соlа системом и у сарадњи са свим заинтересованим странама, како бисмо што више проширили схватање значаја улоге сваког грађанина Србије у очувању непроцењивог природног ресурса – реке Дунав.

Позивамо Вас да нам се придружите на централној прослави Дана Дунава 2015 која ће се одржати у суботу, 27. јуна 2015. године, од 10 до 13 часова, на Земунском кеју.

На платоу код ресторана Венеција биће постављена инсталација „Дунаву љубав”, а на радионицама које ће организовати бројни партнери пројекта, деца ће, кроз едукацију о значају река и начинима њиховог одрживог коришћења и дугорочног очувања, освајати стикере којима ће улепшавати и богатити постављену инсталацију, учећи на тај начин да својим акцијама могу допринети лепшем природном окружењу. Поред тога, припремили смо и занимљив програм у сарадњи са глумцима позоришта Бошко Буха, који ће извести своју представу за децу. Такође, биће додељене награде победницима националног такмичења „Дунавски уметник” (Danube Master Art), које организује Министартсво пољопривреде и заштите животне средине – Републичка дирекција за воде у сарадњи са удружењем Младих истраживача Србије.

У претходном периоду, свим основним школама у Србији достављене су Дунавске кутије, које служе као користан алат наставницима за буђење свести код деце о значају очувања Дунава и његовог природног окружења.

Такође, желели бисмо да Вас обавестимо да ће, у оквиру прославе Дана Дунава 2015, у периоду од 13. до 22. јула 2015. године, бити организован осми по реду студентски еко камп „Сачувајмо Дунав” на Великом ратном острву, који је осмишљен тако да се студенти кроз предавања и практичан рад упознају са различитим аспектима животне средине.

NazadSve vesti


13117176