Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

17.06.2015. - Министар Богосављевић Бошковић разговарала са премијером Републике Српске Жељком Цвијановић

Делегација Министарства пољопривреде и заштите животне средине, предвођена министром проф. др Снежаном Богосављевић-Бошковић, боравила је данас, 16. јуна 2015. године, у радној посети Републици Српској.

Министар Богосављевић-Бошковић се у Бањалуци састала са премијером Републике Српске Жељком Цвијановић и министром пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Стевом Мирјанићем.

Представници два министарства упознали су премијера Цвијановић са сарадњом коју су остварили у претходном периоду, као и са аграрном политиком Републике Српске и Републике Србије. Сарадња два министарства нарочито је интезивирана у претходних годину дана.

Премијер Цвијановић пружила је пуну подршку и похвалила досадашње помаке начињене између два ресорна министарства.

У оквиру заједничког састанка, представници министарстава, подељени у три засебне радне групе разматрали су сарадњу из области пољопривреде и аграрне политике, ветеринарства и водопривреде.

Представници Министарства пољопривреде и заштите животне Републике Србије су предложили да се формира заједнички стручни тим како би се ефикасније размењивале информације и искуства из области подстицаја и регистрације пољопривредних газдинстава и унапредила постојећа решења.

На радној групи која се бавила земљишном политиком је закључено да је досадашња сарадња у овој области успешна и договорен је заједнички рад на доношењу даљих решења. Размењена су искуства о имплементацији и реализацији пројекта Унапређење управљања пољопривредним земљиштем али и другим пројектима из те области.

Радна група која ј разматрала питања из области ветеринарства је договорила унапређење система за праћење кретања животиња у циљу спречавања епидемија и зараза животиња које, осим здравствених, могу да изазову и велике економске штете. Разговарало се и о систему одобравања објеката за извоз хране на тржиште Европске уније и Царинског савеза.

NazadSve vesti


17311384