Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

11.06.2015. - ECRAN Конференција о климатским променама на високом нивоу у сарадњи Eвропска Унија – Србија

Министар пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић отвориће у четвртак 11. јуна 2015. године у 9:30 часова ECRAN Конференцију о климатским променама на високом нивоу у сарадњи са Eвропском Унијом у сали Београд, Палата Србија (Булевар Михајла Пупина 2, СИВ 1). На Конференцији ће се обратити и Потпредседник за енергетску унију Европске комисије Марош Шефчович.

ECRAN пројекат је регионални пројекат који финансира Европска комисија и намењен је земљама кандидатима и потенцијалним кандидатима за чланство у ЕУ, а за циљ има подизање знања и јачање капацитета заинтересованих страна у овим земљама у вези са законодавством ЕУ у области заштите животне средине и климатских промена. На Конференцији ће бити представљени Намеравани национално одређени доприноси смањењу емисија гасова са ефектом стаклене баште Републике Србије, чиме би Република Србија била прва држава региона које су испуниле ову обавезу према Оквирној конвенцији УН о промени климе.

Након Конференције у 11:15 часова биће омогућене изјаве за медије министра пољопривреде и заштите животне средине Снежане Богосављевић Бошковић и Потпредседника за енергетску унију Европске комисије Мароша Шефчовича(Браон салон).

Молимо заинтересоване новинаре да своје акредитације пошаљу на адресу vedrana.ilic@eko.minpolj.gov.rs, најкасније до среде 10. јуна, до 16 часова.

NazadSve vesti


17617064