Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

22.05.2015. - Предузете мере Владе значајно ублажиле кризу у млекарском сектору

У Министарству пољопривреде и заштите животне средине, одржан је састанак са удружењима  произвођача и прерађивача млека ради сагледавања ефеката мера које је Влада предузела за ублажавање кризе у млекарском сектору. Састанку су поред представника Министарства, присуствовали и представници готово свих већих прерађивача млека, директор Удружeња прoизвoђaчa млека Србиje и представници Републичке дирекције за робне резерве. Цeнтрaлнa aсoциjaциja прoизвoђaчa млeкa Вojвoдинe се није одазвала позиву за састанак.

Учесници састанка су оценили да су предузете мере Владе обезбедиле да се криза у млекарском сектору значајно ублажи, како путем повећања увозне заштите за увоз сира из ЕУ, тако и куповином млека у праху преко Републичке дирекције за робне резерве. Истовремено је наглашено да су укупне мере субвенција за произвођаче млека које је Министарство обезбедило, у условима смањења буџетских издатака, ефектне и подстицајне за произвођаче.

Сви заједно треба да раде на повећању квалитета млека, подизању конкурентности производње и повећању извоза млечних производа, како примарни произвођачи, тако и њихове асоцијације, прерађивачи млека, Министарство пољопривреде и његове надлежне службе, закључено је на данас одржаном састанку

NazadSve vesti


17381760