Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

20.04.2015. - Могућности за развој добрих економских односа Србије и Замбије у области пољопривреде

Државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине проф. др Зоран Рајић и помоћник министра за међународну сарадњу Миланка Давидовић, састали су се данас, 16. априла 2015. године, са министром спољних послова Замбије Хери Калабом, у просторијама ресорног министарства. 

Том приликом, званичници двеју земаља разговарали су о потенцијалној сарадњи у области пољопривреде, нарочито по питању преношања стручних знања наших експерата. Министар Калаба изјавио је да би српски стручњaци кojи рaдe у истрaживaчким институтимa мoгли знaчajнo дa дoпринeсу рaзвojу пoљoприврeдe у Зaмбиjи.

Такође, било је речи и о унапређењу трговинске размене пољопривредних производа, која је до сада била на скромном нивоу.

Представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије упутили су позив делегацији Замбије да посете Сајам пољопривреде, који ће се одржати од 9. – 15. маја у Новом Саду, што би уједно била и прилика да се наставе разговори о могућностима потенцијалне сарадње.

NazadSve vesti


17310276