Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

24.03.2015. - 175 милиона евра из ИПАРД програма

Министар пољопривреде и заштите животне средине, проф. др Снежана Богосављевић Бошковић отворила је данас, 23. марта 2015. године, у „Сава Центру“, конференцију на којој је представљен Програм претприступне помоћи за рурални развој 2014 – 2020 – ИПАРД II.

Тим поводом министар Богосављевић Бошковић  је нагласила да је Србија, добијањем статуса кандидата, у могућности да користи средства претприступних фондова ЕУ у области пољопривреде и заштите животне средине и то кроз Национални програм за рурални развој и ИПАРД програм.

„Ова два инструмента за развој који су комплементарни, са мерама и програмима на регионалном и локалном нивоу ће успоставити јединствен систем подршке пољопривреди и руралном развоју кроз план обука јединица локалне самоупаве за чију је реализацију Министарство добило јаку подршку Сталне конференције градова и општина“, рекла је министар Богосављевић Бошковић и додала да ће се заједничким радом Министарства, локалних самоуправа и надлежних институција остварити добри резултати у спровођењу ових програма и циљу унапређења руралних подручја и подизања капацитета и конкурентности пољопривреде, док ће Министарство обезбедити услове за коришћење расположивих средстава.

Европска комисија је усвојила предлог ИПАРД II програма Републике Србије (коришћење предприступних фондова ЕУ за рурални развој) и определила 175 милиона евра за његову реализацију. Програм би требало да допринесе повећању продуктивности и конкурентности, усклађивању са стандардима ЕУ, прилагођавању захтевима домаћег и иностраног тржишта, као и диверзификацији и развоју економских активности и побољшању квалитета живота у руралним подручјима.

Министарство пољопривреде и заштите животне средине Конференцију поводом представљања Програма реализује у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина.

 

NazadSve vesti


17188361