Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

23.03.2015. - Збрињавање опасног отпада у Шапцу и Баричу току 2015. године

У буџету за 2015. годину планирана су и одобрена средства за два приоритетна пројекта збрињавања опасног отпада Прва искра, Барич и „ECO-GAS MGS“, Шабац. Опасан отпад који се налази на овим локацијама биће коначно збринут  у току 2015. године. 

Држава је већ издвојила 120 милиона динара да би се до краја маја збринуло око 750 тона опасног отпада са локације у Баричу.

Количина опасног отпада који је на неуслован начин ускладиштен у Шапцу је око 92 тоне, а за његово уклањање из овогодишњег буджета је обезбеђено око 10 милиона динара.

У складишту у Шапцу, која је у једном периоду била власништо фирме Екотанк из Београда, у периоду од јула до октобра 2010. године сакупљен је опасан отпад са територије целе Србије.

Пројекат збрињавања отпада из Шапца покренут Закључком Владе Србије од 26. јуна 2009. године, а финансијска средства је требало да се обезбеде преко бившег Фонда за заштиту животне средине. Након престанка рада тог Фонда пројекат је стао и опасан отпад се и данас налази на локацији коју је у међувремену купило предузеће „ECO-GAS MGS“, из Београда.

На територији Србије укупна количина ускладиштеног отпада је 5000 тона према проценама и налази се у  у 70 фирми у реструктурирању.

NazadSve vesti


17612554