Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

02.03.2015. - Богосављевић Бошковић уручила признања земљорадницима Срема

Mинистaр пoљoприврeдe и зaштитe живoтнe срeдинe проф.др Снeжaнa Бoгoсaвљeвић Бoшкoвић отворила је  , 27. фебруара 2015. године, у Сремској Митровици, 41. Сабор такмичара земљорадника Срема и уручила признања земљорадницима рекордерима Срема у производњи хране. 

Министар Бoгoсaвљeвић Бoшкoвић се осврнула на прошлу годину која је била веома специфична због неповољних агрометеоролошких услова и непроцењивих губитака у области пољопривреде и истакла да су, упркос томе, наши произвођачи  постигли запажене резултате у пољопривредној производњи.

„Сматрам да посебну пажњу треба посветити побољшању положаја пољопривредних породица, а посебно опстанку младих на селу. Имајући у виду да наши произвођачи имају знање и вољу за унапређење пољопривредне производње, ову прилику бих искористила да вас информишем да је Уредба о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју усвојена, као и да је почела исплата премија и субвенција, пре свега премија за млеко, а ускоро ће почети и исплата субвенција у сточарској производњи. Министарство пољопривреде и заштите животне средине подстицајним мерама тежи да стимулише пољопривредну производњу у свим сегментима. С тим у вези, посебну пажњу ћемо посветити стварању бољих услова за опоравак и постепени пораст сточарске производње, али наши произвођачи морају бити свесни да је квалитет производа најбољи пут до тржишта. Овом приликом бих истакла да су уведене две нове мере у сточарству, а такође је повећан износ појединих мера за подстицаје у сточарској производњи.“ рекла је министар Бoгoсaвљeвић Бoшкoвић обраћајући се пољопривредним произвођачима.

„Заједничким напорима, партнерским односом, а пре свега подршком Министарства, успећемо да повећамо и унапредимо пољопривредну производњу како би српска пољопривреда постала стабилан и модеран сектор, заснован пре свега на квалитету својих производа.“ закључила је министар Бoгoсaвљeвић Бoшкoвић.

Такмичење земљорадника Срема обухвата награђивање рекордера у пољопривредној производњи: пшенице, јечма, овса, тритикала, кукуруза, шећерне репе, соје, сунцокрета,  свиња, прасади, јунади, млека, живинарских производа, меда…

Награђени пољопривредни произвођачи су: Жикица Лазић, Дарко Даниловић, Срђан Ковачевић, Живан Даниловић, Мирослав Андрић и многи други.

 

NazadSve vesti


17322826