Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

28.11.2014. - Евро – медитеранска конференција о пољопривреди у Палерму

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић учествоваће и говорити, у петак 28. новембра 2014. године, на Eврo-мeдитeрaнској кoнфeренциjи o пoљoприврeди, која се одржава у Палерму у Италији. Током радне посете Италији, министар Богосављевић Бошковић састаће се са италијанским министром за пољопривреду, прехрану и шумарство Маурицијом Мартинeом (Maurizio Martina) који је уједно и председник Савета министара пољопривреде ЕУ, а који ће сутра отворити поменуту конференцију.


Евро–медитеранскoј конференцији о пољопривреди, која за циљ има размену искустава о мерама пољопривредне и  прехрамбене политике и руралног развоја, са посебним акцентом на размену научних сазнања и иновација, као и улогу младих у привреди и друштву у евро-медитеранском региону, присутвоваће и остали министри пољопривреде држава чланица ЕУ, Медитеранских земаља.


С обзиром, да у Евро-медитеранском региону постоје многа ограничења која се огледају у недостатку воде, земљишта, негативном утицају климатских промена, миграционих кретања руралног становништва и слично, од велике је важности да постоји стабилна политика одрживости руралних подручја, ради постизања боље конкурентности и квалитета пољопривредних производа произведених у складу са стандардима везаним за безбедност хране.


Као финални документ, у Палерму биће усвојена Завршна декларација министара пољопривреде, којом ће бити дефинисани заједнички циљеви и препоруке које се тичу активности и улоге младих у руралним подручјима, као и иновација, истраживања, конкурентности и квалитета пољопривредних производа, али и ублажавања негативних утицаја климатских промена у евро-медитеранском региону.


NazadSve vesti


13117188