Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

17.11.2014. - Повећање конкурентности приоритетан циљ у процесу европских интеграција

Министар пољопривреде и заштите животне средине, проф. др Снежана Богосављевић Бошковић са својим сарадницима одржала је данас у просторијама Министарства пољопривреде и заштите животне средине састанак са делегацијом Међународног монетарног фонда коју је предводила  госпођа Зузана  Мургасова.


Министар Богосављевић Бошковић је истакла значај сектора пољопривреде и прехрамбене индустрије за економију Србије, изазове  с којима се ова грана привреде тренутно суочава, као и потенцијалима које на прави начин треба искористити, водећи рачуна о малим пољопривредним произвођачима. Повећање  конкуретности овог сектора је један од приоритетних циљева у процесу европских интеграција.


Представници ММФ су разговарали са представницима Министарства о потенцијалима у развоју сектора пољопривреде у наредном периоду, потребе за улагањима и страним директним инвестицијама у пољопривредно – прехрамбени сектор Србије, као и потребе за улагањима и унапређењем сектора животне средине.


Представници Министарства су упознали делегацију ММФ са изазовима са којима се суочавају у области заштите животне средине и неопходности инвестирања у овај сектор у наредном периоду како би се достигли високи европски стандарди. Обезбеђивање одрживог финансирања заштите животне средине и  великих инфраструктурних пројеката у сектору животне средине је кључни приоритет  коме Mинистарство пољопривреде и заштите животне средине и Влада РС у овом тренутку посвећују највећу пажњу, закључено је на састанку.

NazadSve vesti


17311412