Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

10.11.2014. - Пројекат ангажовања младих у области животне средине

Министар пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић састала се данас са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем. Тема састанка била је међуресорна сарадња два министарства кроз ангажман младих у очувању животне средине.


Основни циљ пројекта било би јачање капацитета локалних Канцеларија за младе, организација младих и подизање свести младих у Србији о концептима животне средине, конкретним проблемима у Србији, те о могућностима њиховог учешћа и практичног доприноса очувању животне средине.


Идеја је да се кроз ангажовање Канцеларија за младе, које би афирмисале и организовале младе у општинама у Србији, организује сакупљање отпадних гума, од којих би се путем рециклаже добијао производ тартан, материја од које се праве трим стазе и подлоге других спортских терена у школама, факултетима и другим спортским објектима у власништву државе.


„Ова иницијатива представља добар пример ангажовања младих у очувању животне средине, подизања свести у друштву о значају чистог и здравог еколошког окружења“, рекла је министар Богосављевић Бошковић.


Министарство пољопривреде и заштите животне средине је подржало предлог и активно ће се укључити у пројекат Министарства омладине и спорта.

NazadSve vesti


17381427