Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

03.11.2014. - Богосављевић Бошковић: Кроз пласман пољопривредних производа до препознатљивости Србије на светском тржишту

Министар пољопривреде и заштите животне средине, проф.др Снежана Богосављевић Бошковић учествовала је данас, у среду 29. октобра 2014. године, на Форуму Агротрговинске и економске сарадње између НР Кине и земаља централне и источне Европе, у оквиру међународног сајма пољопривреде Индагра 2014,  у Букурешту.


„Искрено верујем да пласман наших пољопривредних производа омогућава не само задовољење захтева потрошача, већ и препознатљивост једне земље на светском тржишту.“рекла је министар Богосављевић Бошковић обраћајући се присутнима и име Владе Републике Србије.

 


Министар Богосављевић Бошковић разговарала је и са министрима пољопривреде Кине, Словеније и Румуније. У билатерaлнoм рaзгoвoру сa министрoм пoљoприврeдe НР Кинe било је речи и o прeдстojeћeм Сaмиту тoкoм дeцeмбрa месеца, кaдa ћe у гoстимa Бeoгрaду oсим прeмиjeрa НР Кине, у делегацији бити и  министaр пoљoприврeдe. Договарајући теме за наредни разговор у дeцeмбру, министри су заједнички оценили да је одржавање данашњег форума одлична прилика да се на једном месту окупе креатори пољопривредне политике земаља Централне и Источне Европе с једне стране, и Кине с друге стране, као и привредници из ових земаља како би дефинисали начине за унапређење постојеће и успостављање нове сарадње. Пољопривредна производња земаља Централне и Источне Европе поседује висок потенцијал за производњу и пласман ове категорије производа, и то пре свега производа органске производње и производа са заштићеном географском ознаком. Скуп је шанса Србије за сарадњу са Кином, али и са европским земљама, с обзиром на ограничену понуду с једне стране и висок ниво тражње с друге стране.


Министар Богосављевић Бошковић је присуствовала данас отварању Сајма пољопривреде Индагра 2014, који је отворио премијер Републике Румуније, Виктор Виорел Понта, а који ће трајати до 31. oктoбра 2014. године.

NazadSve vesti


17311246