Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

26.08.2014. - “TE-TO Senta” snizila otkupnu cenu šećerne repe

Menadžment fabrike šećera “TE-TO Senta” odlučio je da zbog drastičnog pada cene šećera na domaćem i inostranom tržištu, i komplikovane situacije u kojoj se našla industrija šećera, proizvođačima smanji otkupnu cenu repe ovogodišnjeg roda za 0,3 dinara po kilogramu odnosno 300 dinara po toni.

Proizvođači će tako umesto prvobitno obećanih 4,3 dobiti 4 dinara po kilogramu. Direktorka senćanske šećerane Teodora Deak izjavila je da su prinuđeni na donošenje tako nepopularne mere, koja će pomoći da se prebrodi težak period, u očekivanju da se time neće naneti tako velika šteta proizvođačima i da neće ići u negativno poslovanje, a da će im cena od četiri dinara po kilogramu obezbediti pozitivan bilans.

TE-TO je u prvih šest meseci zabeležio gubitak od 104,6 miliona dianara, a direktorka ove kompanije kaže da “s obzirom na uslove na tržištu šećera, nema mogućnosti da se ostvari profit te da će ovogodišnja kampanja biti s gubitkom”, prenosi “Wise broker”, pozivajući se na informacije objavljene u “Dnevniku”.

NazadSve vesti


17617081