Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

21.08.2014. - Ruski “Tander-Magnit” zainteresovan za veći uvoz iz Srbije

Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić predao je u petak (15. avgusta 2014. godine) predstavnicima najvećeg ruskog trgovinskog lanca “Tander-Magnitu” listu srpskih izvoznika koji imaju potencijal da plasiraju prehrambene artikle na to tržište, zbog povećanih ruskih zahteva za uvozom hrane nakon uvodenja embarga zemljama EU. Sertić je u petak (15. avgusta 2014. godina) razgovarao u Krasnodaru sa menadžmentom tog najvećeg ruskog trgovinskog maloprodajnog lanca o mogućnostima plasmana proizvoda iz Srbije.

Kako se navodi u saopštenju PKS, na sastanku je dogovoreno da menadžment “Tander-Magnita” dostavi Privrednoj komori Srbije spisak kategorija proizvoda koji bi mogli da nađu mesto na rafovima najvećeg ruskog trgovca. Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima da se pojednostave procedure, smanje transportni troškovi i ubrza prevoz robe Dunavom.

- Privredna komora Srbije pruža punu podršku kvalitetnom nastupu i plasmanu srpskih proizvoda u Rusku Federaciju. Svi eventualni problemi biće registrovani i rešavani, kako bi srpski privrednici na najbolji način iskoristili šanse koje pruža veliko i zahtevno rusko tržište – rekao je Sertić.

Prema njegovim rečima, u PKS je počeo da radi i Koordinacioni centar za podršku izvoznicima u Rusiju.

Direktor uvoza “Tander-Magnita” za kategoriju svežeg voća i povrća, Konstantin Iljin, podsetio je da taj trgovinski lanac u toku sezone 2013/2014. iz Srbije uvezao 200.000 tona voća i povrća vrednog 87 mil EUR.

Direktor uvoza proizvoda neprehrambenog sektora, Roman Satarov, rekao je da je u proteklom periodu povećan uvoz neprehrambene robe, najviše veša visokog kvaliteta i da se očekuje povećanje uvoza tih proizvoda.

“Tander–Magnit” ima 8.500 prodajnih objekata u svim regionima evropskog dela Rusije, među kojima i 170 hipermarketa. Kompanija zapošljava 220.000 radnika, a raspolaže sa više od 5.000 kamiona za transport robe, podseća se u saopštenju.

NazadSve vesti


17310084