Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

13.08.2014. - Rusko tržište oporavlja domaće svinjarstvo

Šansu, koja se našim poljoprivrednicima ukazala nakon razmene sankcija između Evropske unije i Rusije, iskoristiće samo najbolji proizvođači. Naime, u poslednjih 10-ak godina, mnogi farmeri su, zbog niske cene i loših uslova poslovanja, smanjili ili napustili proizvodnju svinja. Samo su najuporniji ostali u toj proizvodnji i sada koriste šansu za izvoz u Rusiju. Među njima je i farmer u Doroslovu Robert Holo. On poziva farmere da iskoriste tu šansu, jer je cena svinja sve bolja.

“Kada je reč o trenutnoj ceni tovljenika, ona je iz dana u dan sve bolja, upravo zbog zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz zemalja EU u Rusiju. Na primer, cena svinja je juče bila 195 dinara plus PDV za kilogram, a već danas iznosi 200 dinara plus PDV. Tako da ovu šansu proizvođači ne bi smeli da propuste i nadam se da će je iskoristiti”, smatra Holo.

Vučić: Uvođenjem sankcija Rusiji izgubili bismo milijardu evra

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi Srbija uvođenjem sankcija Rusiji izgubila najmanje milijardu evra i da zemlja vodi odgovornu politiku.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da bi uvođenjem sankcija Rusiji “propao posao” voćarima, povrtarima, mlekarima i da bi Srbija izgubila najmanje milijardu evra.

“Da ne govorimo o tome da bismo, ako bi nam povećali cenu gasa, mogli da zatvorimo ‘butigu’”, rekao je Vučić.

Ponovio je da smatra da to što nismo uveli sankcije Rusiji znači odgovornu politiku prema Srbiji, podsetivši da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine.

“Mislim da smo vodili dobru, ozbiljnu i odgovornu politiku, a kakvi će rezultati biti to ćemo da vidimo”, naveo je Vučić.

NazadSve vesti


17311396