Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

23.07.2014. - U Šapcu pokrenuta incijativa za osnivanje regionalne razvojne agencije

Direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj, Miloš Ignjatović sa svojim saradnicima, razgovarao je danas sa rukovodstvom grada Šapca o mogućnostima intenzivnijeg razvoja grada u oblastima infrastrukture, poljoprivrede i preduzetništva kako bi se smanjila nezaposlenost.

U Šapcu je pokrenuta inicijativa za formiranje regionalne razvojne agencije, kako bi privrednici lakše dolazili do bespovratnih sredstava neophodnih za realizaciju određenih projekata.

„Privrednici u Srbiji trenutno su najviše zainteresovani za dva naša projekta, a to su podrška ženskom preduzetništvu i povećanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća. To su značajni podsticaji razvoju lokalne privrede“, naveo je Miloš Ignjatović.

Grad Šabac je sa okolnim opštinama već počeo razgovore o osnivanju zajedničkog saveta kako bi se privredi otvorila što bolja perspektiva, ali je iznad svega važna komunikacija sa državom i fondovima, kao i sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj.

„Naš prvi cilj je da smanjimo nezaposlenost na području grada. Imamo dobru saradnju sa Kolubarskim okrugom i Valjevom kao centrom, i želimo da osnujemo regionalnu razvojnu agenciju koja nedostaje ovom delu Srbije. To je jedan od načina da privrednici konkurišu za određena sredstva i unaprede poslovanje“, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

NazadSve vesti


17617002