Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

23.07.2014. - Najugroženijim stočarima u braničevskom okrugu dodeljena stoka

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković obišla je sela Rašanac i Orljevo u Opštini Petrovac na Mlavi i tom prilikom dodelila 9 suprasnih nazimice najugroženijim poljoprivrednicima u braničevskom okrugu čija je stoka stradala tokom poslednjih poplava koje su zahvatile Srbiju.

Ministar je prilikom posete lokalnom gazdinstvu Joleta Obradovića, koji se bavi uzgojem goveda, izrazila zadovoljstvo jer je od samog proizvođača čula da će istrajati u ovom poslu i da mu je želja da svoju proizvodnju i dalje unapređuje. Ministar Bogosavljević- Bošković je napomenula da je stanje u stočarskoj proizvodnji izuzetno teško.

„ Poražavajuća činjenica je da je učešće stočarske proizvodnje u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji oko 30 odsto,što je ispod svakog minimuma,pa u tom smislu svaka pojedinačna farma ovog tipa koja se i dalje bavi uzgojem stoke, pruža ohrabrujući optimizam. Jedan od posebno velikih izazova i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine će biti zaustavljanje negativnog trenda u stočarskoj proizvodnji. Naše ministarstvo čeka period intezivnog rada na izradi nacionalnih programa za direktnu podršku stočara.“- istakla je ministar Bogosavljević-Bošković.

Ministar je iskoristila posetu ovom okrugu kako bi obišla poljoprivredne površine koje su nakon poplava presejane u obližnjem selu Orljevu, i ocenila da je stanje na ovim površinama zadovoljavajuće.

NazadSve vesti


16397157