Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

23.07.2014. - Startovao Kaizen program

Nakon detaljne analize podnetih prijava i poseta preduzećima koja su aplicirala za učešće u „Kaizen programu“, odabrano je 12 kompanija koje će biti uključene u program, i to: Elitas, Sila, Perform, FKL, Novkabel, FPM Agromehanika, DMV, Pitura, Zastava Inpro, Buck, Ming i DIP Livnica.

Prvi sastanak svih učesnika programa je održan 25. juna 2014. godine u fabrici kompanije JTI u Senti, kao primeru uspešnog funkcionisanja „Kaizen-a“. Tokom jula meseca, predstavnici SIEPA i JICA će posetiti sve kompanije učesnice programa i započeti sa konkretnim koracima i pripremama za uvođenje elemenata „Kaizen-a“. Nakon toga, sa svakom kompanijom pojedinačno će biti dogovorena precizan raspored poseta i satnica obuka.

Podsećamo, program zajednički finansiraju SIEPA i Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) kao deo tehničke pomoći namenjene Republici Srbiji, radi povećanja konkurentnosti srpskih privrednika na inostranom tržištu, kroz transfer znanja i najboljih praksi iz Japana. Program se sprovodi u cilju: unapređenja proizvodnih procesa i smanjenja broja škartova, poboljšanja procesa poslovanja - od nabavke do plasiranja finalnog prizvoda, profesionalizacije kadrova na japanski način.

Tehničko-konsultantsku pomoć odabranim srpskim privrednim društvima pružiće gospodin Susumu Kimure, japanski stručnjak iz JICA, ekspert za unapređenje proizvodnje.

NazadSve vesti


17311474