Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

01.07.2014. - U narednih 120 dana preko 515 kilometara uređenih poljskih puteva

„Ukupna vrednost ove investicije je 645 miliona dinara, a učešće Ministarstva je 425 miliona dinara. Ovim sredstvima ćemo u narednih 120 dana urediti odnosno revitalizovati preko 515 kilometara poljskih puteva“, izjavila je danas ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković u Palati Srbija, gde je sa četrdeset predstavnika lokalne samouprave, zaključen ugovor o uređenju poljskih puteva i ugovor o komasaciji sa četiri predstavnika opština.

„Na revitalizaciji puteva biće angažovana domaća preduzeća, koja će izvršiti ravnanje terena, nasipanje šljunčanom ili kamenom podlogom puteva i izgradnju propusta, gde je to neophodno“, rekla je ministar Bogosavljević Bošković i dodala da će radi velikih posledica koje su nedavne poplave ostavile na seosku infrastrukturu, ministarstvo u okviru mere revitalizacija poljskih puteva, potpisati danas ugovore i sa 17 opština, u kojima je bila proglašena vanredna situacija.

Direktor Uprave za poljoprivredno zemljište Zoran Knežević, istako je na ovom sastanku, da su danas po prvi put potpisana četiri ugovora o komasaciji poljoprivrednog zemljišta na teritoriji centralne Srbije, i to sa opštinama Negotin, Smederevska Palanka, Paraćin i Leskovac, i da je komasacija najkompleksniji vid ne samo agrotehničkih mera, već i pravna, socijalna, ekonomska i tehnička mera. „Završetkom ovih radova na komasaciji na 12.300 hektara poboljšaćemo poljoprivrednu strukturu poljoprivrednih proizvođača koji žive na tom području i omogućiti lakši život i rad kompleksnim uređenjem poljoprivrednog zemljišta“, rekao je Knežević.

Uređenje poljoprivrednog zemljišta izgradnjom ili revitalizacijom poljskih puteva, predstavlja jednu od najznačajnih mera kojom će se omogućiti bolji uslovi života i rada poljoprivrednika, ali i svih drugih ljudi koji žive u ruralnom području. Uređenjem poljskih puteva biće omogućen lakši, bezbedniji i efikasniji transport poljoprivrednika ali i poljoprivrednih proizvoda, što ima poseban značaj za transport voća i povrća.

Realizacijom ovih ugovora direktnu korist imaće više hiljada poljoprivrednika, jer će ove puteve koristiti za odlazak i dolazak do svog poljoprivrednog zemljišta.

NazadSve vesti


17617013