Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

01.07.2014. - Pogon “Stamevski” primer uspešnog poslovanja

Kompanija “Stamevski” u Staroj Pazovi pustila je danas u rad pogon novih tehnologija u kojem je zaposleno 30 novih radnika direktno u proizvodnji i 80 radnika kroz razne vidove kooperacije. … “Otvaranje novog pogona u Staroj Pazovi, pokazalo je da i te kako domaći investitori i privrednici mogu da realizuju projekte koji donose profit i nova radna mesta”, rekao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić koji je otvorio novi pogon.

On je dodao da je posebno značajna činjenica da su oko 90 odsto novozaposlenih žene. Zbog toga je, prema njegovim rečima, ta kompanija uspešna jer žene “kada nešto rade, to rade sistematičnije i kreativnije”.

Pajtić je dodao da je pokrajina u novi pogon u kompaniji “Stamevski” investirala 20 miliona dinara, te da će ta sredstva biti vraćena kroz proizvode institucijama koje za to imaju potrebu.

Ova investicija je, kako se navodi, omogućila proširenje postojećeg proizvodnog pogona uz primenu novih tehnologija, odnosno nabavku savremene opreme – rashladne komore i komora za brzo zamrzavanje. Time je omogućeno poboljšanje kvaliteta proizvoda i distribucija do krajnjeg korisnika, kao i mogućnost realizacije znatno većeg izvoznog programa.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović kazao je da je novi pogon u kompaniji “Stamevski” 32. po redu u oblasti proizvodnje hrane koji je otvoren u Vojvodini. U te pogone oblasti proizvodnje hrane pokrajina je, kako je naveo, uložila 790 miliona dinara, a privatni kapital je u visini oko 3,2 milijarde dinara, dok je zaposleno je 10.300 radnika.

“Očito da ovakvi programi nemaju valjanu alternativu”, ocenio je Petrović.

“S obzirom na to da je u toku novi poziv Pokrajinske vlade za otvaranje pogona novih tehnologija, pozivam investitore koji imaju ambicije i tržište da i dalje sarađujemo na otvaranju novih pogona i rešavanju gorućeg problema u zemlji, a to je nezaposlenost”, dodao je Petrović.

Kako se navodi u saopštenju, preduzeće “Stamevski” iz Stare Pazove, osnovano je 1953. godine kao tradicionalna pekara, a dugogodišnje iskustvo vremenom se prenelo i na poslastičarske proizvode.

NazadSve vesti


17311379