Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

24.06.2014. - Opštinski ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji

Nacionalna agencija za regionalni razvoj je u utorak, 10. juna bila domaćin drugog sastanka Koordinacionog odbora za projekat Opštinski ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji.

Projekat Opštinski ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji je finansiran od strane Švajcarske razvojne saradnja (SDC ) i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi se od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Tokom drugog sastanka Koordinacionog odbora održane su prezentacije nalaza druge monitoring misije vezano za dinamiku implementacije projekta. Monitoring misija je sprovedena u periodu od 23. aprila do 30. aprila, 2014. godine u Beogradu i 9 opština istočne Srbije. Cilj je bio da se prikupe novi podaci i izvrši njihovo upoređivanje u odnosu na podatke prikupljene tokom početne monitoring misije, sprovedene u jesen 2013. godine, kako bi se omogućilo merenje napretka koji je projekat ostvario tokom proteklih šest meseci. To je bila druga monitoring misija, a tokom projektnog ciklusa (2013-2016) biće sprovedeno još 5 merenja na polugodišnjem nivou.

Kroz diskusiju tokom drugog dela sastanka usaglašavane su ideje, identifikovani problemi i predlozi kako da se prevaziđu, kao i predlozi o sprovođenju daljih aktivnosti projekta.

Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava u kojima se sprovodi projekat, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS), Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), Švajcarske razvojne saradnja (SDC ) i predstavnici Nacionalne agencije za regionalni razvoj (NARR).

NazadSve vesti


17617127