Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

24.06.2014. - Ambasador Kemal Bozaiji posetio ministarku Bogosavljević Bošković

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković sastala se danas sa ambasadorom Republike Turske u Beogradu NJ.E Mehmetom Kemalom Bozaijem. Ministarka Bogosavljević Bošković i ambasador Kemal Bozaiji konstatovali su da je dosadašnja saradnja dve zemlje u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine vrlo uspešna.

Na početku sastanka ambasador je preneo poruku turske Vlade da je ta zemlja spremna da pruži neophodnu pomoć poplavljenim područjima i izrazio žaljenje zbog ljudskih žrtava i materijalne štete koju su građani Srbije nedavno pretrpeli. Ministarka Bogosavljević Bošković je zahvalila na pruženoj podršci i pomoći.

Predstavnici turske ambasade su informisali ministarku o dosadašnjim aktivnostima i donacijama turske Razvojne agencije (TIKA) koje su realizovane u sektoru poljoprivrede, a koje su bile direknto usmerene malim gazdinstivma u nerazvijenim područjima (Novi Pazar, Priboj, Sjenica, Tutin, Raška, Prijepolje, Kuršumlija, Leskovac, Pirot, Ivanjica, Požega, Arilje, Kučevo, Prokuplje, Merošina, Brus, LJubovija).

Obe strane su se saglasile da je od velikog značaja unapređenje saradnje u oblasti životne sredine i da iskustva Turske u održivom upravljanju i korišćenju vodnih resursa, obnovljivim izvorima energije poput solarnih panela i vetrenjača mogu biti dragocena srpskim stručnjacima.

NazadSve vesti


17612557