Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

17.06.2014. - Beogradski “Mibras” kupio deo pogona kompanije “Agroživ”

Obezbeđen posao za oko 450 radnika.

foto: agroziv.rs Kompanija “Mibras” iz Beograda kupila je deo kapaciteta “Agroživa” u stečaju i od ove nedelje trebalo bi da počne proizvodnju i preradu živinskog mesa pogonima u Žitištu, izjavio je predsednik opštine Mitar Vučurović. On je novinarima rekao da je “Mibras” kupio farmu u Vladimircima i inkubator u Vršcu i da je ta kompanija sklopila ugovore o zakupu s firmama u stečaju, čiju je imovinu do sada koristio “Agroživ”.

- Rukovodstvo “Mibrasa” će sutra doći u prostorije “Agroživa” i, koliko znam, obaviće razgovor s radnicima i sindikalistima. Oni moraju da shvate da je sada ovo nova kompanija koja počinje od nule i da svi problemi vezani za neisplaćene zarade moraju biti rešeni u “Agroživu” i “Srbijagasu” – rekao je Vučurević.

On je istakao da su u “Mibrasu” spremni da za početak obezbede posao za oko 450 do 500 radnika, a da će za ostale biti pripremljen socijalni program.

Vučurević je istakao da je prilikom nedavnih razgovora s Dušanom Bajatovićem, direktorom “Srbijagasa” preduzeća koje je vlasnik “Agroživa”, rečeno da bi prvo trebalo stvoriti uslove, odnosno deblokirati račune, kako bi se zaostale zarade mogle isplatiti.

Deo radnika štrajkuje i danas, jer zarade nisu dobili od početka ove godine.

NazadSve vesti


17311268