Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

11.06.2014. - Poljoprivredni sajam ispunio očekivanja

Direktor direkcije za komercijalne poslove Novosadskog sajma Bojan Gajić izjavio je danas da je Poljoprivredni sajam u Novom Sadu završen sa dobrim rezultatima i sklopljenim poslovnim vezama i dogovorima. Gajić je novinarima rekao da sajam, koji je održan od 20. do 26. maja, u vreme poplava u Srbiji, nije bilo moguće pomeriti, zbog njegovog međunarodnog karaktera, jer u Evropi ima oko 4.000 sajmova i svako pomeranje datuma bi ovaj sajam izbacilo iz kalendara ozbiljnih izlagača.

Na sajmu je učestvovalo oko 200 odsto više stranih izlagača, otkazano je 12 nastupa zbog poplavama, a izlagači i zemlja partner Holandija donirali su u humanitarne svrhe, kazao je Gajić.

Sajam i njegovi radnici odrekli su se dnevnica i uplatili su dva miliona dinara pomoći na žiro račun za poplavljena područja.

Prodato je 53.000 karata, što je 25 odsto manje nego prošle godine, ali, kako je objasnio Gajić, u toku je prebrojavanje karata izdatih preko sistema privrednih komora i zadruga, te se očekuje se konačni broj biti od 70 do 80 hiljada.

Državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Danilo Golubović rekao je da je poljoprivreda jedna od najvažnijih privrednih grana u Srbiju, te da je značajno što je na sajmu partner bila Holandija, lider u poljoprivrednoj proizvodnji.

Golubović je kazao da su sa predstavnicima Holandije održani sastanci na ministarskom nivou, koji vode ka produbljivanju saradnje dve zemlje u više oblasti, kao i podršci Holandije na putu Srbije ka EU.

Ataše za poljoprivredu za zapadni Balkan u ambasadi Kraljevine Holandije Martin Vehen istakao je da je na sajmu ove godine održan peti susret Radne grupe za saradnju u sektoru poljoprivrede, na kojem je razmatrana saradnja između dve zemlje.

Kako je kazao, ta radna grupa nastupa na visokom državnom nivou, a Holandija ima tu vrstu saradnje sa devet država, među kojima je i Srbija.

Na ovogodišnjem 81. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu učestvovalo je oko 1.500 izlagača iz 60 zemalja.

NazadSve vesti


17311419