Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

11.06.2014. - Urađene prve analize očekivanih klimatskih promena

„Ministarstvo poljoprivrede uradilo je prve analize očekivanih promena klime i radi na analizi uticaja na vodene resurse, poljoprivredu i šumarstvo“, rekao je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Zoran Rajić na svečanosti povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine u Skupštini grada Beograda.

Rajić je istakao da Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, nakon poplava, pravi plan najvažnijih zadataka iz oblasti zaštite životne sredine, na osnovu procene situacije na terenu.

„Srbija se suočava sa efektima katastrofalnih poplava, kroz ljudske žrtve i materijalnu štetu, ali i kroz ugroženost vitalnih poljoprivrednih artikala, hrane i zdravlja i narušenu ekološku ravnotežu“, rekao je državni sekretar.

On je naglasio da su klimatske promene jedan od najvećih izazova savremenog sveta, a da Srbija pokušava da smanji emisije gasova sa efektom staklene bašte u skladu s mogućnostima i okolnostima specifičnim za našu zemlju, a paralelno s tim i usklađuje svoje sa zakonodavstvom Evropske unije.

NazadSve vesti


17311464