Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

20.05.2014. - Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine tradicionalno na sajmu polјoprivrede u Novom Sadu

„Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine će se na predstojećem Međunarodnom sajmu polјoprivrede u Novom Sadu tradicionalno predstaviti na svom štandu, podržati izložbe stoke i organske proizvodnje i učestvovati na panel diskusiji „Evropski trendovi u polјoprivredi““, najavila je ministar polјoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavlјević Bošković.

Ministar Bogosavlјević Bošković je rekla da je „čast za Srbiju što je Holandija ove godine partner sajma polјoprivrede jer je jedna od vodećih zemalјa u oblasti polјoprivrede“. Ona je dodala da je Holandija Srbiju svrstala u malobrojnu grupu zemalјa sa kojima želi da izgradi poseban partnerski odnos u oblasti agrara i da „postoji interes i za uspostavlјanje saradnje u oblasti povrtarstva, voćarstva, mlekarskoj industriji i zaštiti životne sredine“.

Ambasador Holandije u Srbiji Loran Stokvis rekao je da će se na otvaranju sajma pojaviti ministar inostranih poslova Holandije Frans Timermans, što je jasan pokazatelј koliki značaj ta zemlјa pridaje saradnji sa Srbijom u oblasti polјoprivrede.

On je dodao i da će se na Međunarodnom polјoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstaviti od 20 do 25 firmi iz Holandije.

Direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač rekao je da će 22. maja biti organizovan Dan stočara kada će najuspešnijim odgajivačima biti uručena prestižna priznanja, kao i da će posetioci ove godine moći da učestvuju u nagradnoj igri, u okviru koje će biti darovana dva “belarus” traktora.

Međunarodni polјoprivredni sajam u Novom Sadu biće održan od 20. do 26. maja, i okupiće oko 1.500 izlagača iz 60 zemalјa.

NazadSve vesti


13117202