Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

20.05.2014. - SAD otvorene za naše mleko i maline

Tržište organske hrane SAD je ogromno i nudi mogućnost za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, pre svega iz sektora prerade mleka ali i maline.

To su ocenili ministar poljoprivrede i životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi.

Američki ambasador, koji je danas bio u poseti Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, i ministarka razgovarali su tom prilikom o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede dve zemlje, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministarka poljoprivrede Srbije je istakla da ekonomska saradnja između Srbije i SAD beleži rast na svim nivoima, i da je od 2007. do 2013. godine razmena poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iznosila oko 30 miliona dolara godišnje u oba smera.

Američka ulaganja u agrobiznis u Srbiji su dostigla 24 miliona dolara, i u mala i srednja preduzeća 14,7 miliona dolara, u okviru finansijske pomoći za razvoj opština u kojima je otvoreno 470 preduzeća, 32 kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i 13.200 radnih mesta.

Bogosavljević Bošković i Kirbi su razgovarali i o saradnji u oblasti veterine, zaštite bilja i ruralnog razvoja, navodi se u saopštenju.

NazadSve vesti


17311259