Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

16.05.2014. - Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine tradicionalno na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

„Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine će se na predstojećem Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu tradicionalno predstaviti na svom štandu, podržati izložbe stoke i organske proizvodnje i učestvovati na panel diskusiji „Evropski trendovi u poljoprivredi““, najavila je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković.

Ministar Bogosavljević Bošković je rekla da je „čast za Srbiju što je Holandija ove godine partner sajma poljoprivrede jer je jedna od vodećih zemalja u oblasti poljoprivrede“. Ona je dodala da je Holandija Srbiju svrstala u malobrojnu grupu zemalja sa kojima želi da izgradi poseban partnerski odnos u oblasti agrara i da „postoji interes i za uspostavljanje saradnje u oblasti povrtarstva, voćarstva, mlekarskoj industriji i zaštiti životne sredine“.

Ambasador Holandije u Srbiji Loran Stokvis rekao je da će se na otvaranju sajma pojaviti ministar inostranih poslova Holandije Frans Timermans, što je jasan pokazatelj koliki značaj ta zemlja pridaje saradnji sa Srbijom u oblasti poljoprivrede.

On je dodao i da će se na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstaviti od 20 do 25 firmi iz Holandije.

Direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač rekao je da će 22. maja biti organizovan Dan stočara kada će najuspešnijim odgajivačima biti uručena prestižna priznanja, kao i da će posetioci ove godine moći da učestvuju u nagradnoj igri, u okviru koje će biti darovana dva "belarus" traktora.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu biće održan od 20. do 26. maja, i okupiće oko 1.500 izlagača iz 60 zemalja.

NazadSve vesti


17617098