Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

16.05.2014. - NJ.E. Vladimir Čušev sastao se sa ministrom Bogosavljević Bošković

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof.dr Snežana Bogosavljević Bošković, sastala se danas 14.maja 2014.godine sa ambasadorom Republike Belorusije NJ.E. Vladimirom Čuševim u prostorijama resornog ministarstva.

Prilikom susreta ambasadora Čuševa i ministra Bogosavljević Bošković istaknuto je da povod za dobru saradnju u oblasti poljoprivrede između dve zemlje predstavlja i Memorandum o razumevanju između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede i prehrane Republike Belorusije koji je potpisan u novembru 2010. godine. „Ovim Memorandumom,omogućena je saradnja dve zemlje između ostalog u oblasti agrara i otvorena mogućnost da se asortiman poljoprivrednih proizvoda u trgovinskoj razmeni dve zemlje još više proširi“- naglasila je ministar Bogosavljević Bošković.

Kako je istaknuto prilikom razgovora ministra Bogosavljević Bošković i ambasadora Čuševa zabeležen je značajan porast izvoza srpskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Belorusiju.

Na sastanku je naglašeno da će Prvo zasedanje Radne grupe za unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede između Republike Srbije i Republike Belorusije biće održano u Beogradu 19. maja 2014. godine, u sklopu 81. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu.

Na pomenutom zasedanju biće razmotrena mogućnost o daljem unapređenju saradnje naučnih institucija, ali i u oblastima ratarstva i povrtarstva, stočarstva, genetike, kvaliteta mleka, produktivnosti stada, proizvodnje stočne hrane itd.

Prilikom ovog susreta razmotrena je mogućnost da se saradnja unapredi i u oblasti zaštite životne sredine.

NazadSve vesti


17311442