Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

07.05.2014. - Lanac hipermarketa “Lulu” iz Emirata zainteresovan za srpsko voće i konditore

Tokom posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, delegacija Privredne komore Srbije (PKS) razgovarala je sa generalnim direktorom vodećeg lanca hipermarketa u tom regionu – “Lulu”, Saifeom T. Rupavalom, o mogućnostima saradnje sa srpskim dobavljačima. Emiratski hipermarket zainteresovan je za plasman svežeg, sušenog voća i konditorskih proizvoda iz Srbije, saopšteno je na sajtu PKS. Predstavnici tog hipermarketa, koji, kako se navodi, ima više od 110 prodajnih objekata i oko 600.000 kupaca dnevno, posetiće Srbiju u okviru delegacije UAE.

- Srbija i Emirati imaju mnogo prostora za proširenje zajedničkih privrednih aktivnosti i promocije na trećim tržištima, zaključeno je u razgovorima predsednika PKS Željka Sertića sa vodećim privrednicima u komorama Šardže i Dubaija.

Tokom radne posete srpske delagacije Emiratima konstatovano je da su privrednici u svim emiratima zainteresovani da sa partnerima iz Srbije istraže mogućnosti za investicije, zajedničke poslove i izvoz na trećim tržištima, saopštila je Privredna komora Srbije.

Predsedavajući Privredne i industrijske komore Emirata Šardža, Abdala Sultan Al Ovais, i prvi potpredsednik Privredne komore Emirata Dubai, Majid Hamad Al Shamsi, istakli su veliki interes privrednika ta dva Emirata da investiraju u Srbiji.

Predstavnici komora su, kako je navedeno, ukazali da treba iskoristiti sve oblike poslovne saradnje i pronaći dobre tržišne niše, u obostranom interesu.

Na sastanku sa rukovodstvom Federacije Privredne komore UAE i Privredne komore Abu Dabija prvi potpredsednik i lider ekonomskog komiteta komore Abu Dabija, Halfan Saeed Al Kabi, ocenio je da je predstojeća poseta delegacije privrednika UAE Srbiji, dobra prilika da se istraže poslovne mogućnosti u Srbiji.

Privredna komora Abu Dabija informisaće svoje članove, više od 100.000 kompanija, o prednostima ulaganja u Srbiji, a na sajtu komore biće postavljena i prezentacija.

Predsednik PKS predao je, radi usaglašavanja, nacrt sporazuma o osnivanju Zajedničkog poslovnog saveta PKS i Federacije privrednih komora UAE pomoćniku generalnog sekretara te federacije, Muhamedu Al Nuemiju. Potpisivanje sporazuma očekuje se tokom posete privredne delegacije UAE Srbiji, od 19. do 22. maja.

NazadSve vesti


17617048