Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

07.05.2014. - Održana konferenciji na temu “Novi pravilnik o kvalitetu svinjskih trupova i polutki – harmonizacija domaćih standarda u polјoprivredi sa evropskim i međunarodnim”

Jednodnevna konferencija na temu “Novi pravilnik o kvalitetu svinjskih trupova i polutki – harmonizacija domaćih standarda u polјoprivredi sa evropskim i međunarodnim” održana je u Institutu za primenu nauke u polјoprivredi (IPN), u Beogradu, 23. aprila 2014. godine.

Ministarstvo polјoprivrede Sjedinjenih Američkih Država organizovalo je ovaj trening u saradnji sa Ministarstvom polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Institutom za primenu nauke u polјoprivredi, Beograd i Tehnološkim Fakultetom Univerziteta u Novom Sadu.

Učesnici edukacije bili su predstavnici: Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Polјoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije, ugledni proizvođači svinja sa teritorije na kojoj služba obavlјa delatnost, kao i predstavnici klanične industrije.

Učesnicima konferencije obratio se gospodin Nenad Katanić, pomoćnik ministra polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Prof. dr Vladimir Tomović, sa Tehnološkog Fakulteta u Novom Sadu predstavio je nacrt novog pravilnika o kvalitetu svinjskih trupova i polutki. Gost i predavač iz Službe za marketing u polјoprivredi Ministarstva polјoprivrede Sjedinjenih Američkih Država, gospodin Baki Gvartni, predstavio je bitne aspekte harmonizacije domaćih standarda sa EU i UNECE standardima, a posebno u oblasti industrije mesa. Dr Milovan Pušić, predstavio je rezultate ispitivanja Instituta za primenu nauke u polјoprivredi u ovoj oblasti. Učesnici konferencije nakon izlaganja uzeli su aktivno učešće u diskusiji u ovoj oblasti.

NazadSve vesti


17381954