Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

07.05.2014. - Izveštaj veterinarske inspekcije o obavljenoj kontroli u Osnovnoj školi „Stevan Sremac“ u Borči

Veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine je obavila juče službenu kontrolu u Osnovnoj školi „Stevan Sremac“ u Borči.

Tokom kontrole utvrđeno je da škola ne poseduje sopstvenu kuhinju, već izdaje prostor za pripremu i prodaju pekari „Vir“ iz Borče. U momentu kontrole od hrane životinjskog porekla zatečene su viršle proizvođača „Carnex“ i mešoviti proizvod paštete sa sirom. Uzeti su uzorci i poslati u laboratoriju na mikrobiološku analizu. O rezultatima analiza javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Osim veterinarske inspekcije, tokom kontrole bili su prisutni i epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje i sanitarna inspekcija koja je uzorkovala briseve i hranu koja nije životinjskog porekla i zabranila upotrebu iznajmljenih prostorija do dobijanja rezultata analiza.

U restoranima i ugostiteljskim objektima u kojima se hrana priprema, termički obrađuje i služi radi konzumiranja i kao takva prodaje krajnjem potrošaču, nadležnost veterinarskih inspektora je samo u kontroli ulaznih sirovina životinjskog porekla koje se koriste za njenu pripremu. Kontroliše se poreklo hrane, uslovi čuvanja, propisani temperaturni režimi rashladnih vitrina i frižidera, organoleptičke osobine hrane, dokumentacija, pakovanje kao i deklaracije sa naznačenim rokom upotrebe.

NazadSve vesti


17311403