Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

29.04.2014. - Još posla do pune bezbednosti hrane u Srbiji

Zemlje članice EU su 2013. godine izdale 19 obaveštenja i upozorenja koja se odnose na robu poreklom iz Srbije, a od početka ove godine bile su dve prijave

U Delegaciji EU u Srbiji za EurAktiv su rekli da su povremene nepravilnosti očekivane u trgovini hranom, ali da je činjenica da su Srbiji potrebne bolje kontrole u ovom sektoru, a u Ministarstvu poljoprivrede naveli su da nema bojazni za potrošače jer se proizvodi u kojima se utvrdi nepravilnost povlače sa tržišta.

“Problemi sa bezbednošću hrane mogu se pojaviti u bilo kojoj zemlji. Medjutim, srpske vlasti bi trebalo da razmotre primljena obaveštenja i, u slučaju da je više obaveštenja za isti tip proizvoda, da preduzmu neophodne mere u skladu sa rizicima”, rekao je šef odeljenja za evropske integracije u Delegaciji Frejk Janmat (Freek Janmaat).

On je ocenio da je Srbija već ispunila dosta uslova koje traži EU, na osnovu čega je i odobren izvoz široke palete poljoprivrednih proizvoda u EU, ali da su potrebni još značajni koraci da bi se obezbedio pouzdano visok nivo zaštite potrošača.

NazadSve vesti


17308923