Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

29.04.2014. - Akreditovana Regionalna razvojna agencija „Panonreg“

Direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Miloš Ignjatović danas je, u Velikoj većnici Gradske kuće, u okviru konferencije upriličene na temu podrške regionalnom razvoju, uručio znak akreditacije direktoru Regionalne razvojne agencije „Panonreg“ Branislavu Malagurskom. Između Nacionalne agencije i „Panonreg" potpisan je i ugovor o aktivnostima u narednom periodu, a dodela znaka akreditacije potvrda je da je RRA „Panonreg" prepoznata kao važan činilac regionalnog razvoja za teritoriju za koju je osnovana.

Osnivači RRA „Panonreg" su grad Subotica, opštine Apatin i Bačka Topola, Otvoreni univerzitet, Ekonomski fakultet, Regionalna privredna komora Subotica, Udruženje „Teras" i AP Vojvodina.

Uoči konferencije, u Zelenoj sali Gradske kuće održan je sastanak predstavnika Nacionalne agencije, gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija, predsednika opštine Apatin Živorada Smiljanića, predsednice opštine Bačka Topola Melinde Kokai-Mernjak i direktora RRA „Panonreg".

Gradonačelnik Maglai je, obraćajući se novinarima nakon sastanka, rekao da akreditacija RRA „Panonreg" predstavlja krunu napornog rada da Subotica, Bačka Topola i Apatin osnuju svoju regionalnu razvojnu agenciju koja će ovim lokalnim samoupravama otvoriti široke perspektive za razvojne projekte. „Bitno je da ćemo imati podršku Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Nacionalne agencije za regionalni razvoj, a zahvaljujući stručnom timu, koji će uz pomoć nekoliko lokalnih samouprava pratiti sve razvojne projekte, smatram da ćemo imati mnogo veće mogućnosti kada je reč o razvojnim projektima koji su potrebni našoj zajednici. Dogovorili smo se da se prvenstveno baziramo na projekte vezane za oblast infrastrukture, komunalne delatnosti, socijalnu zaštitu i obrazovanje, na ono što ima jedan ozbiljan razvojni potencijal i konkretni benefit za naše zajednice“, naglasio je gradonačelnik Maglai.

Prema rečima Miloša Ignjatovića, RRA „Panonreg" je 14. akreditovana regionalna razvojna agencija u našoj zemlji, četvrta u Vojvodini. „Ovo je jedan novi koncept u radu kako Nacionalne agencije, tako i RRA „Panonreg“, koji se ogleda u direktnoj komunikaciji između nacionalne agencije, regionalne agencije i lokalnih samouprava koje su osnivači ove agencije. Malim i srednjim preduzećima ćemo, takođe, pružiti značajnu podršku kroz set finansijske i nefinansijske podrške, a u direktnoj komunikaciji sa resornim ministarstvima biće još boljih rezultata“, istakao je Ignjatović.

Direktor RRA „Panonreg" Branislav Malagurski naveo je da će aktivnosti ove agencije posebno biti usmerene na saradnju, usaglašavanje planova i izgradnju partnerskih odnosa između lokalnih samoupravama, kao i na edukaciju javnog, privrednog i nevladinog sektora. „Jedan segment naših aktivnosti su lokalne samouprave i javni sektor, a drugi mala i srednja preduzeća, odnosno privreda uopšte, ali i ostale sfere razvoja, poput ljudskih resursa, kulture, zaštite životne sredine i obrazovanja“, kazao je Malagurski.

NazadSve vesti


17381320