Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

29.04.2014. - Zajedničkim snagama za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća

Danas je u svečanoj sali Zavoda za intelektualnu svojinu održan seminar „Intelektualna svojina – vrednost za mala i srednja preduzeća“, pred oko trideset predstavnika instuticija za podršku privredi.

Skup je otvorila Branka Totić, direktorka Zavoda za intelektualnu svojinu, nakon čega je Branka Bilen Katić, pomoćnik direktora, predstavila IPORTA projekat koji je namenjen podršci malim i srednjim preduzećima u oblasti intelektualne svojine, a u kojem učestvuje i Srbija. Usledilo je predavanje prof. dr Đure Kutlače o strategijama upravljanja intelektualnom svojinom, a potom je od strane Danice Mićanović iz Privredne komore Srbije predstavljena uloga privrednih komora u razvoju inovativnih malih i srednjih preduzeća. Prvi deo seminara završen je prezentacijom programa finansijske i nefinansijske podrške jačanju konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, koju je održao Siniša Tešić iz Nacionalne agencije za regionalni razvoj.

Tokom drugog dela seminara predstavljeni su novi instrumenti za podršku MSP sektoru u oblasti intelektualne svojine (INNOVACESS, IP RESPONSE, IP MARKETPLACE i IP VALUATION) od strane Nikole Radovanovića iz Zavoda za intelektualnu svojinu, kao i usluge Edukativno-informativnog centra namenjene malim i srednjim preduzećima, te modeli saradnje sa institucijama za podršku privredi, od strane Daniele Zlatić-Šutić, rukovodioca Edukativno-informativnog centra.

Tokom seminara su razmenjene brojne ideje o daljim zajedničkim nastupima Zavoda i institucija za podršku privredi kako bi se privrednim društvima, a pre svega malim i srednjim preduzećima, približile informacije i specijalizovane usluge namenjene efikasnom iskorišćavanju sistema intelektualne svojine.

NazadSve vesti


13117215