Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

22.04.2014. - Uskoro izbor projektanta za "Fruškogorski koridor"

Vlada Srbije i Vlada Vojvodine izdvojile su po 200 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnice od Novog Sada do Rume, a u narednih 10 dana biće raspisana javna nabavka, najavili su danas ministar regionalnog razvoja Igor Mirović i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski.

Mirović je rekao da bi projektna dokumentacija mogla da bude potpuno gotova u prvoj polovini 2015. godine, i da bi radovi počeli krajem te godine, kao i da je gruba procena da je vrednost radova oko 150 miliona evra. „Tek po izradi projektne dokumentacije moćićemo da govorimo o ceni izgradnje ovog puta“, naglasio je ministar Mirović

U narednih desetak dana biće raspisana javna nabavka i izrada projektne dokumentacije bi mogla da počne već krajem maja ili početkom juna, izjavio je Mirović novinarima po završetku sednice Radne grupe za taj posao.

Takozvani Fruškogorski koridor biće dugačak oko 30 kilometara i imaće tunel kroz Frušku goru dodatne dužine tri kilometara i imaće po dve trake autoputa.

Mirović je dodao da će tek biti po završetku projekta biti razmatrano da li će se taj autoput finansirati kreditom ili, što je verovatnije, s obzirom na zaduženost zemlje, putem koncesije ili nekim drugim oblikom javno-privatnog partnerstva.

NazadSve vesti


17617126