Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

15.04.2014. - Stevanović: Država će imati više sluha za turizam

Državni sekretar u Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave Dragan Stevanović rekao je danas na otvaranju 47. Međunarodnog sajma turizma gastronomije i izložbe vina u Novom Sadu da je turizam oblast za koju država u budućnosti mora imati mnogo više sluha, jer je turizam ostvario najveći priliv sredstava u odnosu na sve ostale privredne grane.

"Prošle godine devizni priliv ostavren od turizma iznosi milijardu dolara što je rekord. Prema informacijama koje smo dobili na štandu Turističke organizacije Vojvodine u pokrajini je od turizma u 2012. godini ostvaren prihod od 106 miliona dolara, a u 2013. 146 miliona dolara i bili bi izuzetno zadovoljni kada bi se i u ovoj godini održao trend rasta zarade od turizma na nivou od 20 do 30 procenata", rekao je Stevanović.

Stevanović je dodao da je razvoj turizma u Srbiji zajednički posao države i onih koji rade u turizmu. „U podsticajima države za razvoj privrede svoju šansu treba da vide i zaposleni u turizmu, da prepoznaju ssvoje potencijale i obrate se državi za pomoć“.

Međunarodni sajam turizma, gastronomije i izložba vina traje do ponedeljka, 14. aprila, a na njima svoju turističku ponudu predstaviće skoro sve zemlje regiona i gotovo sve turističke organizaje u Srbiji.

NazadSve vesti


17612547