Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

15.04.2014. - Održan radni sastanak na temu „genetsko unapređenje stočarstva“ u Srbiji

Državni sekretar Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr. Maja Timotijević razgovarala je danas sa regionalnim menadžerom prodaje kompanije Gènes Diffusion Borisom Kasatkinom o unapređenju polјoprivredne saradnje između Francuske i Srbije sa posebnim osvrtom na saradnju u oblasti genetskog unapređenja stočarstva u cilјu povećanja broja grla i veće proizvodnje mesa i mleka u Srbiji.

Ministarstvo polјoprivrede predložilo je predstavnicima francuske kompanije partnerski odnos u kojem bi francuska kompanija kroz projekat „Genetsko unapređenje stočarstva“ uložila najsavremeniju tehnologiju u osemenjavanju i genetski materijal, dok bi Ministarstvo pružilo neophodnu podršku i angažovanje nadležnih institucija. Francuska strana predložila je partnerstvo srpskim kompanijama i dugoročnu saradnju u ovom projektu sa cilјem da Srbija postane regionalni centar za unapređenje genetike i reprodukcije u stočarstvu.

Jedan od zaklјučaka sa sastanka je predlog da tri postojeća centra za veštačko osemenjivanje Velika Plana, Temerin i Krnjača budu zajedno nosioci ovog projekta. U projekat će biti uklјučen i Veterinarski fakultet Beograd kao krovna institucija centrima u Velikoj Plani, Temerinu i Krnjači.

NazadSve vesti


13117173