Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

10.04.2014. - Nastavak popisa poslova po sektorima kroz projektnu podršku reformi državne uprave

Sporazum o finasiranju projekta Popis poslova po sektorima- privreda, poljoprivreda, urbanizam, prostorno planiranje, regionalni razvoj i lokalna samouprava na svim nivoima vlasti u Republici Srbiji potpisan je danas između Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Projektnog fonda za institucijaonalni razvoja (PROFID). Sporazum je u ime Ministarstva potpisao državni sekretar Dragan Stevanović.

Realizacijom ovog projekta omogućiće se lakši uvid u nadležnosti javne uprave za obavljanje konkretnih poslova u sektorima privrede, poljoprivrede, urbanizma, prostornog planiranja, regionalnog razvoja i lokalne samouprave, što će dovesti do poboljšanja kvaliteta usluga koja državna uprava i lokalna samouprava pruža građanima i privredi.

Takođe, ovakav pristup omogućava da se celovito sagledaju mogućnosti pojednostavljivanja procedura i postupaka u poslovima javne uprave, a sve u cilju efikasnijeg i jeftinijeg pružanja usluga građanima i privredi.

Ministarstvo će rezultate popisa koristiti u svrhu planiranja razvoja sistema lokalne samouprave, regionalnog razvoja, društveno-ekonomskog razvoja i rasta, planiranja budućih projekata i sprovođenja procesa decentralizacije.

Projekat Popis poslova po sektorima- privreda, poljoprivreda, urbanizam, prostorno planiranje, regionalni razvoj i lokalna samouprava na svim nivoima vlasti u Republici Srbiji se sprovodi u cilju sveobuhvatnog popisa poslova svih nivoa vlasti i predstavlja nastavak projekta „Popis poslova po sektorima na svim nivoima vlasti“ koji se takođe finansira iz sredstava fonda PROFID, a kojim se popisuju poslovi u sektorima zdravstva i socijalne politike.

Ovaj projekat je izabran u četvrtom konkursnom ciklusu i finansira se iz sredstava Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (SIDA) kroz Projektni fond za institucionalni razvoj (PROFID). Projekat će biti realizovan u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

NazadSve vesti


17617108