Uz podršku

Poslovni partneri

Medijski partneri

Reklame

10.04.2014. - Stevanović se sastao sa investitorima iz Nemačke

Državni sekretar u Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave Dragan Stevanović sastao se danas sa predstavnicima nemačke kompanije „GET AT“ (German Environmental Technologies) koja se bavi alternativnim izvorima energije, odnosno proizvodnjom struje iz nesortiranog otpada, a koja je zainteresovana za ulaganja u lokalne samouprave u Srbiji.

Predstavnici ove firma smatraju da Srbija ima potencijal za ovakav vid ulaganja i da bi na ovim poslovima moglo biti zaposleno između 120 i 150 ljudi, što je veoma značajno za lokalnu samoupravu u kojoj bi se realizovao projekat.

S obzirom na to da je za izgradnju postrojenja za proizvodnju struje iz nesortiranog otpada neophodno da lokalna samouprava ima adekvatnu deponiju, Stevanović je predložio da Ministarstvo, u okviru svojih nadležnosti, pruži podršku u smislu lociranja onih lokalnih samouprava koje poseduju adekvatne deponije. On je napomenuo da bi ovakav jedan projekat mogao biti realizovan po principu javno-privatnog partnerstva i istakao da ovo može biti veoma značajan projekat ukoliko lokalne samouprave i kompanija „GET AT“ prepoznaju i usaglase se oko zajedničkog interesa.

NazadSve vesti


17617031